Kosten animaties

Vaak wordt een animatie gebruikt om in een paar simpele stappen een idee of proces uit te leggen. Door middel van het visualiseren van een idee in een animatie is het vaak gemakkelijker om informatie te verwerken dan tekst. Daarnaast trekt een animatie meer aandacht. Het doeleinde is vaak educatie, marketing of communicatie.

 

Een animatie laten maken

Het maken van een animatie is een arbeidsintensief proces waarbij gebruikt wordt gemaakt van 24 frames per seconde, om de illusie van bewegend beeld te creëren.

De traditionele vorm voor het maken van animatie is door te tekenen. Verschillende tekeningen worden dan achter elkaar geplakt, waardoor er een verhaal ontstaat. Dit kan ook worden gedaan met andere technieken zoals uitgeknipte figuren of klei.

Tegenwoordig wordt er meer gebruik gemaakt van computeranimatie, wat het veranderen en aan elkaar plakken van de verschillende frames makkelijker en sneller maakt.

Meer informatie over het maken van animaties lees je hier.

 

Kosten animatie

Voor het laten maken van een animatie moet u denken aan een instapbedrag van zo’n €1.000. Dit bedrag kan oplopen tot meer dan €8.000.

De kosten van een animatie hangen af van een scala aan factoren. Hierbij moet u denken aan de lengte van een animatie, vaak zo’n 30, 60 of 90 seconden, de klant specifieke wensen, complexiteit, audio en natuurlijk ook de kwaliteit en het uurtarief van de animator en het animatiebedrijf.

Of een animatie in 2D of 3D wordt gemaakt heeft ook zijn invloed op de uiteindelijke prijs van de animatie. 3D animatie is vaak aanzienlijk duurder met instapprijzen vanaf €2.000 oplopend tot €10.000. Het laten maken van meerdere animaties is vaak aantrekkelijker wat betreft de prijs, omdat de animator gebruik kan maken van eerder getekende klant specifieke frames.

 

Waar betaalt u voor?

Vaak begint het proces met een brainstorm over het concept van de animatie, hier wordt bepaald wat de kern moet zijn van de boodschap die moet worden overgebracht. Een helder verhaal is de grondslag van een animatie.

Wanneer een animator gebruik kan maken van bestaande animaties zijn de kosten lager dan wanneer de animaties specifiek voor de klant moeten worden gemaakt. Hierdoor is het ook vaak zo dat wanneer u meerdere animaties afneemt, dit goedkoper is dan een enkele animatie.

Voor het laten maken van een animatie, moet u denken aan een tijdsduur van tussen de 4 en 6 weken, afhankelijk van de duur van de animatie kan dit langer of korter zijn.

 

Meer weten?

Wil jij meer weten over het maken van animaties of ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Neem dan contact met ons op!